Solus are delighted to observe the completion of 60 Lombard Street, a beautiful office renovation by TateHindle for the Falcon Group.

Located in The City of London’s historic financial district adjacent to the Bank of England and Royal Exchange, the building, which dates from 1911, features a striking Neo classical exterior.

Previously the headquarters for TSB Bank, it was last refurbished in 1985 when the building was completely remodelled behind retained facades.

TateHindle’s redevelopment reinstates the grandeur and a high quality interior inspired by Art Deco with a sympathetic refurbishment that befits the building’s heritage. The interiors complement the historic fabric of the building and feature bespoke detailing and finishes throughout.

Bespoke porcelain tiles create a timeless floor design

A new double height reception with mezzanine and feature stairs creates a grand entrance, paying homage to the double storey banking hall that had previously been a focal feature of TSB’s headquarters. In the main reception coffered ceilings are mirrored by an impressive bespoke geometrical flooring design, water-jet cut and supplied by Solus.

Produced primarily using 1000x1000mm faux marble effect porcelain from the Glacial range, and contrasted with composite material from Solid range, all items were cut to a highly detailed site plan to effortlessly form the complex design. Continuing to the elliptical lift lobby, a radial design was implemented by utilising the same process of design.

The reception space was then completed using a 20mm composite material to form window plinths, radiator covers and step treads, which flow upwards with the use of bespoke side detailing on the mezzanine level.

The lift lobby features a unique radial floor design created specially for the project

The theme was also carried through to WCs and toilet cores in the building, with marble and composite material cut to size to fit each of the spaces. All installation works on site were completed by Harper & Edwards and thanks to the precision cutting achieved, along with their high-level workmanship and attention to detail, the result is a timeless, elegant design, that will no doubt become an iconic showpiece of the building.

Photography by Dirk Linder