In the thick of Clerkenwell’s fashionable residential area, Infinity House is an extraordinary family dwelling that has been miraculously carved out from a very constrained site.

Designed by the team at Spaced Out, this grade II listed Georgian townhouse has undergone a dramatic transformation that is completely masked from the Street, with the new spaces only being revealed once you are through the front door.

The clients, both internationally acclaimed artists, were very much a part of a collaborative design process established by Spaced Out, which focused on light, material and memory.

Natural light penetrates at all levels through extensive roof and floor glazing

Influenced by Soane, Scarpa, Taut and Kuma they defined their own ‘Clerkenwell’ palette of traditional and contemporary materials, and when combined, created an illusion of time and space, the Infinity House.

The classic section of the Georgian townhouse has been seamlessly linked vertically and horizontally to the new spaces with soft reflections and floating details, delivering magical transitions between the
old and new.

The innovative glazing allows the space to be made private by the switch of a button, or allows the user to see from down in the basement swimming pool to the sky, transporting the user out of London, into tranquillity.

Solus Ceramics were delighted to work with Spaced Out to supply various natural stone and ceramic products to Infinity House.

There are numerous special moments, great spaces and details for which no amount of words can adequately explain the magic.

Around the subterranean swimming pool, a bespoke mosaic was created specially for the project, showcasing myriad white and blue pieces, and fused in an ethereal ombré. Natural limestone from the Solar range was used throughout Infinity House, in both interior and exterior locales.

Natural white Carrara marble was applied in the bathrooms, and was custom fabricated into delicate strips. This enchanting veined marble features delightfully evocative and unique grey veins, perfectly adhering to the highly atmospheric nature of the space.

Images courtesy of Spaced Out.

/ Featured Ranges

Solar

View Range