Issho, a new Japanese restaurant and bar that overlooks the rooftops of Leeds, has opened in the city’s Victoria Gate shopping district.

Issho, meaning together in Japanese, is the latest concept from luxury restaurant group D&D London, who have collaborated with award-winning designers DesignLSM on the project.

D&D London tasked DesignLSM to create a new sophisticated dining destination that drew inspiration from the heritage of the site, a former Victorian haberdashery, which would complement and enhance the delectable fusion cuisine on offer.

On arrival into the restaurant, visitors are greeted with a contemporary lobby featuring a striking reception desk dressed with intimate drapes and a dramatic fireplace wall.

Tiles feature a great deal of variation, leading to an authentic, natural aesthetic

A prominent feature of the space is ‘The Kori Bar’, which is set alongside the rooftop terrace and provides guests with the perfect setting for cocktails and the chance to sample the delights of traditional Japanese sake. The striking timber framed bar takes centre stage within the area, which is enhanced by
an exquisitely lit monochrome ceiling artwork, specially commissioned by renowned Japanese designer Eley Kishimoto.

The designers utilised a bold and simplified palette for the scheme including traditional oak, marble style tiles, natural-edged porphyry stone and black charred timber, which is traditionally known as ‘Shou Sugi Ban’.

The flooring tiles are inspired by traditional, vein cut marble

The marble-look porcelain floor tiles were selected from Solus Ceramics’ Palace range, a cutting-edge product that replicates the shades, veins, transparency and texture of marble.

The designers selected Alsek, which is a white and grey tile inspired by traditional vein cut marble. Each piece features an array of thick and thin grey veins in characteristic straight lines, perfectly capturing the evocative beauty of the natural material.

Finally tiles from Solus Ceramics Anti Slip range were applied in the kitchen space, along with bespoke cut, textured wall tiles which completed the bar area.

/ Featured Ranges

Palace

View Range