As one of the UK’s leading higher education establishments, the University of Warwick is renowned for its entrepreneurial spirit and cosmopolitan outlook – constantly innovating and developing their offering of teaching, research and campus facilities to provide the best experience possible for students.

Work has been completed on the Mathematical Sciences Building, a facility to support the Mathematics, Statistics and Computer Sciences departments. The work done in these departments can have a profound impact on our society, our communities and our cities.

Designed by the award-winning team at Associated Architects, the six-storey building provides students, staff and academics with a ‘without walls’ concept, where teaching, research and office spaces are combined together within the scheme.

The project features more than 500mof porcelain tiles from Solus

Centred around a central atrium, the design features glazed curtain walling and a contemporary pitched glazed ceiling, creating a spaced filled with natural light. Overlooked by lecture theatres, offices, research rooms, chill out spaces and walkways, the atrium has a vibrant, lively feeling that encourages collaboration, communication and interaction. 

The design scheme is focused on a neutral palette of grey shades and natural wood elements, all tied together with colourful pops of orange, which is repeated in the inclusion of modern furniture pieces, lighting fixtures and in the design of circulation walkways.

Solus were delighted to work with Associated Architects to supply flooring tiles to the ground floor of the atrium. The designers used two different colours from the Travertine 1 range, creating an abstract layout design to complement the contemporary architecture of the building.

The atrium features 300x600mm tiles from the Travertine 1 range

Travertine 1

View Range