For those looking to create a stunning contemporary aesthetic in their own home, Solus invite you to explore this recently refreshed London abode, which showcases the simple elegance of concrete effect porcelain.

The ground floor refurbishment creates a large, light-filled kitchen that features an updated patio area. Using a calm palette of materials, the modern living space beautifully captures natural light and opens up the area.  

Designed by Studioort, the renovation transforms the small space by enlarging the kitchen and forming an additional room. The kitchen wraps around the new patio area, and in turn transforms the kitchen into a warm and inviting living space.

Floor and wall tiles from the Format range take centre stage

Floor and wall tiles from the Format range take centre stage, bringing an expressive and interesting design that reflects the sights and textures of urban city environments. Visually extending the kitchen beyond the sliding doors, the darker Howell tiles are used in the outside area, whilst the Passaic tiles feature in the kitchen. The two colours perfectly complement each other to create a seamless transition between inside and outside. 

Two complementary tile shades were used, creating a seamless transition from inside to outside

Artison Wangpraseurt, Principal Architect at Studioort, commented: “Although this was a relatively small space, it was important to make the most of the kitchen area and focus on the design aspects. In opening up the space, we wanted to create a light-filled kitchen, which fitted in with the urban surroundings.  

“We specified Solus and the tiles from the Format range as they fit perfectly with the vision set out by Studioort. With the tiles being such a prominent feature in the redesign, it was important that the tiles were carefully selected. The two colours, Passaic and Howell, worked fantastically together and allowed us to make the best use of the patio area and create an additional living space within the home.”

Mark Ayliffe, from Solus said: “Peckham Kitchen has been an excellent project to work on. The Format range worked extremely well and complemented the overall aesthetic that the designers were striving to achieve.”

 

Format

View Range