Located within the renowned Hammersmith Embankment, overlooking the Thames, Waterfront is a newly refurbished office building that offers modern facilities in a picturesque setting.

With easy access to local transport links and a host of nearby shops, cafés and pubs, Waterfront is the perfect location for businesses looking for a well-balanced, West London home.

Reimagined by the team at Vernier, experts in the interior design, planning, refurbishment and fit-out of commercial buildings, Waterfront received a full-scale redesign, with fully refurbished office space, new meeting rooms and remodelled bathrooms.

With male, female and accessible toilet facilities on every floor, Solus were delighted to have been approached by Vernier to supply a variety of wall and floor tiles to the newly redesigned spaces.

Featuring beautiful huckleberry oak doors, contemporary pendant lights hung from rustic reclaimed wood planks and striking black fixtures, the bathrooms convey a chic yet luxurious aesthetic requiring tiles that were equally as unique and distinctive. The design also features vivid pops of colour with brightly coloured service pipes, weaving through the exposed ceiling spaces.

To make the space feel wider the designers selected evocative 250x1500mm tiles from the Replicate range for the walls, a unique tile collection that imitates the fusion of raw cement and oxidised metals. 

Showcasing the dynamic variation of the Replicate range

Each tile showcases a huge degree of variation, with subtle cloudy stains and dark metallic imprints appearing differently on each individual piece. This random, unique patina means that every wall space in the Waterfront bathrooms looks different and original, with the metallic elements in particular, bringing a delightful warmth to the toilets.

On the floors the concrete theme was continued, but this time with the Format range, a dynamic and subtle concrete effect collection that references the tones and textures of urban environments.

A stunning refurbishment, Waterfront has been given a new lease of life thanks to the creative leadership of the design team, alongside the eclectic palette of materials they selected for the project.

A triumphant use of concrete effect tiles in a commercial environment

Photos by Grow Creative

Replicate

View Range

Format

View Range