Close
Clear all

Browse all Ranges

View All

Holland Park House

Chervon shaped tiles create distinctive focal point

Project Name

Holland Park House

Project Sector

Private projects

Completion Date

26/04/2019

Client

Michaelis Boyd

Description

Michaelis Boyd was appointed to design a full basement extension and refurbishment of the lower levels of a Victorian terrace house in Holland Park and completed works. Photography by GavriiLux


Requirement

To supply chervon shaped wall tiles to the bathroom area.


Tiles Used

The angular shaped tiles from the Geometry range.


Outcome

Solus worked alongside creative practice Michaelis Boyd on the completion of a a full basement extension and refurbishment of the lower levels of a Victorian terrace house in Holland Park.

Central to the brief was the emphasis on creating daylight filled spaces, which resulted in a design filled with visual connections between spaces and a calm, textured palette.
A new staircase was installed connecting the 3 lowest levels, crafted from delicate tapering oak spindles hanging from the floor above and dovetailed into cantilevering solid oak treads.

In the bathroom and sauna, the designers selected the arrow-shaped chevron tiles from the Geometry range. The white tiles provide a stark and trendy neutral base, whilst the shape creates a gentle sense of height and elongation – perfect for a subterranean area!

In the sauna the tiles floor from the wall up to the angled ceiling – completing the stylish, high specification room.

Sign up to subscribe to Quarter

Sign up to receive the free Solus tile trend and news magazine in the post every quarter.